Home

Mediasteunpunt

Vraagt uw aandacht voor deze berichten.

Gepubliceerd op:

09-11-2017

Smartphone een slimme zet…

Internet en het gebruik daarvan in het licht van Openbaring 13

Dat wij in de eindtijd leven, dat mag voor de Bijbelvaste lezer geen verrassing zijn. Die tijd is namelijk aangebroken toen de Zaligmaker Zijn verlossingswerk hier op  aarde had volbracht. In deze tijd ziet Gods Kerk nog maar naar één heilsfeit uit: de wederkomst van haar Heere tot­dat Hij alles zal zijn en in allen. Hoe lang zal dat nog duren? Deze vraag komt bij Gods kin­deren soms omhoog vanwege het liefdesverlan­gen naar Hem. De vraag dringt zich óók wel­eens op vanwege de chaotische gebeurtenissen en razendsnelle ontwikkelingen. Leven wij nu aan het einde van de eindtijd?

Mediawijs opvoeden

Breekt u zich ook vaak het hoofd hoe u uw kinderen op een goede mediawijze manier kunt opvoeden?

Voordat smartphones en tablets hun intrede deden, leek mediaopvoeding tamelijk overzichtelijk: zet de computer in de huiskamer, zorg voor een goed filter, baken schermtijd af en voer er zo nu en dan een goed gesprek over met uw kinderen.

Met de komst van de tablet en smartphone verliezen veel ouders het zicht op het mediagedrag van kinderen. Sommigen gooien het media-opvoedingsbijltje er zelfs bij neer.

Hoewel het beste opvoedmiddel nog altijd een goed gesprek blijft over ons mediagedrag in Bijbels licht, zijn er toch tal van technische hulpmiddelen, die kunnen helpen bij een mediawijze opvoeding, zoals:

  1. Mobiele filtering
  2. Beheer via telecomaanbieder
  3. Filtering
  4. Ouderlijk (of anderen) toezicht
  5. Beheer via de modem
  6. Opties in standaardsoftware

Omdat de praktijk leert dat veel (jonge) ouders niet altijd op de hoogte zijn van de mogelijkheden, blijft het gebruik van deze hulpmiddelen vaak achterwege.

Om u een helpende hand te bieden, hebben we binnen onze kerkelijke gemeente (Krabbendijke en Oostdijk) een aantal deskundige mensen bereid gevonden die u met raad en daad hierin willen helpen. De kerkenraad ondersteunt van hart dit initiatief van een aantal ouders.

Wilt u informatie of advies, hulp bij het maken van keuzes of hulp bij het installeren, vul het contact formulier in en uw vraag wordt deskundig en vertrouwelijk behandeld.